CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2011. december 22., csütörtök

Kandírozott narancshéj

… avagy hogyan legyünk megszállottak. Az Adventi fejtegetésemből kimaradt, hogy narancshéj nélkül sem telik év. Gyermekként Anyukám készített, megfigyeltem a technikát, majd én is ráálltam a készítésére. A narancshéjat felvágom csíkokra, és egy jó nagy befőttesüvegbe teszem, ahol sima vízben ázik 5-7 napot. A vizet reggel és este cserélem. Gyors üzemmódra kapcsolva, ha nincs idő az áztatgatásra felforralom 3x, mindig lecserélem a vizet (azt hiszem Stahl Judit is így készíti). Utána meg serpenyőbe teszem, és nem kevés cukorral megszórom, lassacskán párolgatom, hagyom, hogy a cukor belemásszon minden narancshéj sejtecskébe, aztán megint nyakon öntöm cukorral, az egész egy totál szirupos finomság lesz. Ha kész van egy tálcára rá terítem, az asztal végibe helyezem, hogy kicsit száradjon, s bárhányszor arra járok dézsmálok belőle. Néha ajándékozok is. Ha nem falom fel :o))) És a mérlegre meg nem állok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest