CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2013. február 3., vasárnap

Memória játék másképp



Játék azoknak az értékes embereknek, akik kevesebbel is többek, mint mi. Játék nekünk azért, hogy átérezhessük – játékos formában -, mindazt, ami nekik az élet. Játék gyermekeinknek, hogy megtapasztalják azt, amit el sem tudnak képzelni.
Így készült a különleges memóriajáték.

Egy munkából megmaradt farostlemez 5 cm x 5 cm-es darabokra dekopírfűrészelése után azok széleit – többnyire Liza – lecsiszolgatta, mentesítve őket a szálkától. Kicsi Liza, olyan lelkes volt :o)))


Ezt követte a „kártyák” egyik oldalának lefestése, ebben vett részt Dorka, Soma és Liza. A festék is maradt, Donát lovából. 


A másik oldalra a méretnek megfelelően (2-2 darabonként) mindenféle cuccot ragasztottam, technokollal vagy ragasztópisztollyal. Volt köztük: csomagoló papír, abból aztán többféle, ajándékzacskó, törlőkendő, szalvéta, pzs, tavalyi kártyanaptár, társasjáték kártyatartója, mindenféle textil, tüll, ami szintén innen-onnan maradt/összegyűlt, parafa, karton, genoterm, folpack, woodstep alap, eldobható pohár, alufólia, zsákvászon, csepegtetett viasz… soroljam még. S gyógyszeres dobozról brei írásos felület. Minél többféle struktúra, amelyek TAPINTÁSRA minél jobban megkülönböztethetők.

Utána bekötöttük a szemüket, s így kellett megkeresni valamely kártyának a párját.
 

Trafficjam ma is volt. Ezúttal a raklapon. Bevallom, egy ideig nagyon élveztem az autók egymás után tologatását játszótársammal, aztán ki kellett találnom valamit, hogy számomra is izgalmas legyen a móka, így színek szerint állítottuk a dugóba a kisautókat…..


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest