CSÁKY-NAGY KRISZTINA blogja

2013. február 4., hétfő

Referencia: hálószoba



Egy kis lakberendezés: a hálószoba az emeleten, tetőtérben helyezkedik el, nem megszokott alaprajzzal, itt-ott „belóg" a tetőszerkezet. Ez teszi igazán kuckóssá az egyébként letisztult, sallangoktól mentes enteriőrt. A megrendelők egy kis változtatást szerettek volna, s fordultak hozzám. Valójában csinosítgatást igényelt a tér, falakat nem mozgattunk. A szőnyegpadló adott, s a bútorok egy része is (ágy - amely a korábbi helyéről átkerült a beugróba – így ugyan megszűnt az éjjeli szekrény, ám ez a kompromisszum elfogadható, s a komód). Újonnan került ide egy szépen felújított, újrakárpitozott fotel, Ikea fonott puff, a szuszék (az ágynemű tárolására) és az állólámpa, falikarok, díszpárnák. Dekorációnak egyetlen családi festmény elhelyezését kérték, ez jó alapot szolgált a színek kiválasztásánál (s a végeredmény remek háttér a türkiz/zöld/terrakotta mellett). A korábbi fehér fal tapétát, s ahhoz passzoló színű falfestést kapott. A plafon ismét fehér lett. (terveztük még a komód átfestését).
Nagyon megváltozott a hangulata a korábbihoz képest. A miattam elnyúló tervezést :o))) követően 2 nap alatt megvalósult minden, a házigazda távollétében, számára meglepetésként. Volt öröm és siker. A lényeg, mint sokszor, hogy kis ötletekkel, kezelhető ráfordítással is mennyire újjá lehet varázsolni bármilyen teret.
Természetesen nem nagy mágia, csak egy kicsi…, olyan mintát, színvilágot,  enteriőrt kialakítani, ami a benne élőkhöz, az említett meglévő tárgyakhoz illeszkedjen, itt nagyon finoman, túlzásoktól mentesen, tökéletesen megvalósult. Szerettem ezt a munkát.
Ezúton köszönöm a Barátainknak, hogy hozzájárultak a referenciához. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinterest